Uitleganimatie video

Met een uitleganimatie leggen we een (complex) idee, product of dienst op een heldere manier uit. Ingewikkelde software, een complex logistiek proces, een werkwijze die op papier moeilijk te begrijpen is? De combinatie van tekst en animatie maakt zelfs het meest ingewikkelde verhaal begrijpelijk. En dat niet alleen. Een goede uitleganimatie houdt de aandacht van de kijker vast en straalt betrouwbaarheid uit. En dat is precies wat je zoekt bij het verkopen van jouw product, dienst of idee!

Wij maken jouw

uitlegvideo

Onze animatoren zijn ervaren. Onze projectmanager zorgt voor een uitgebreide briefing, zodat de animatoren precies weten wat nodig is om jouw boodschap helder te krijgen.

Channel Orange - high res-8-min.jpg

Marnix

Projectleider

Channel Orange - high res-6-min.jpg

Martijn

Accountmanager

Lina-min.jpg

Lina

Animator

Miguel

Grafisch vormgever

Veel gestelde

vragen

Wat is een uitleganimatie?

Met een uitleganimatie leggen we een (complex) idee, product of dienst op een heldere manier uit. Een uitleganimatie heeft als doel de kijker te informeren. Ingewikkelde software, een complex logistiek proces, een werkwijze die op papier moeilijk te begrijpen is? De combinatie van tekst en animatie maakt zelfs het meest ingewikkelde verhaal begrijpelijk. En dat niet alleen. Een goede uitleganimatie houdt de aandacht van de kijker vast en straalt betrouwbaarheid uit. En dat is precies wat je zoekt bij het verkopen van jouw product, dienst of idee!

Wat kost een uitleganimatie?

De prijs van een uitleganimatie is afhankelijk van verschillende factoren. De duur van de video bijvoorbeeld. Maar ook de levertijd en de mate van complexiteit. Er is natuurlijk een verschil tussen op maat gemaakte animaties en animaties die zijn opgebouwd met stock images. Bij Channel Orange hebben we om het duidelijk en overzichtelijk te houden drie pakketten. Bij ons kun je al een animatie laten maken vanaf €2450,- per minuut. Uiteraard adviseren wij je graag welk pakket het meest geschikt is voor jouw doel. Benieuwd naar de prijzen? Bekijk dan onze prijzen pagina. (link inbouwen prijzen pagina)

Wat is belangrijk bij een uitleganimatie laten maken?

Houd het simpel. Tegenwoordig hebben we een korte aandachtsspanne. De boodschap moet duidelijk en concreet zijn. Wanneer je de interesse van de doelgroep hebt is het de bedoeling dat ze op zoek gaan naar meer informatie. Hier kan je natuurlijk weer een video inzetten of je zorgt voor persoonlijk contact. Uiteraard moet je ook rekening houden met de doelgroep. Iets wat we allemaal weten, maar essentieel is bij het creëren van content. Een tiener spreek je nou eenmaal anders aan dan een dokter. Daarnaast wil je bij een uitleganimatie geen vakjargon gebruiken. Zorg ervoor dat iedereen met een algemene voorkennis de video begrijpt.

Hoe wordt een uitleganimatie gemaakt?

Allereerst bespreken we het project tot in detail zodat jouw wensen volledig duidelijk zijn. Daarna bepalen we een strategie en gaat onze projectmanager aan de slag. Die maakt een duidelijk concept waarmee onze scriptschrijver aan de slag gaat. Vervolgens werkt de grafisch vormgever de vormgeving van de video uit. We kiezen een voice-over die de boodschap goed overbrengt en bijpassende achtergrondmuziek. Als laatste gaan onze animatoren aan de slag om de animatie in elkaar te zetten.

Wat kan ik doen met een uitlegvideo?

Een uitlegvideo is uitermate geschikt wanneer de doelgroep overweegt om je product of dienst af te nemen. De plek waar je de video inzet maakt dus niet heel veel uit. Wel belangrijk is het moment waarop je de video presenteert in het aankoopproces. Uiteraard zijn uitleganimaties ook geschikt na een aankoop. Je legt in de video uit hoe het product het best gebruikt kan worden. Ook kan je de video gebruiken voor het informeren of trainen van je medewerkers. Je medewerkers moeten natuurlijk als geen ander weten hoe jullie dienst/product in elkaar zit. Daarnaast zijn video's uitermate geschikt om een training of onboarding interessant te maken.

faq.png
martijn-2-channel-orange-min.jpeg

Vraag

offerte aan