Instructie video

Een handleiding voor je klant, de uitleg van veiligheidsregels, instructies voor nieuwe medewerkers? Een instructievideo is bedoeld om de kijker te onderwijzen. De combinatie beeld en tekst is uitermate geschikt als je klant een product aanschaft waarbij uitleg noodzakelijk is. Een goede instructievideo zorgt op deze manier voor een positieve klantervaring. En daar wordt iedere ondernemer blij van. Toch?

Voorbeelden van instructievideo's

Wij maken jouw

instructievideo

Met onze projectmanager neem je elke stap van de instructievideo tot in de kleinste details door. Vervolgens gaat de scriptschrijver aan het werk. Is het script helemaal perfect naar wens, dan begint het animeren. Wij nemen jou stap voor stap mee door het hele proces. Kwaliteit gegarandeerd.

Channel Orange - high res-8-min.jpg

Marnix

Projectmanager

Channel Orange - high res-6-min.jpg

Martijn

Accountmanager

Lina-min.jpg

Lina

Animator

miguel-channel-orange 2.png

Miguel

Grafisch vormgever

Veegestelde

vragen

Wat kost een animatie video?

De prijs van een animatievideo is afhankelijk van verschillende factoren. De duur van de video bijvoorbeeld. Maar ook de levertijd en de mate van complexiteit. Er is natuurlijk een verschil tussen op maat gemaakte animaties en animaties die zijn opgebouwd met stock images. Bij Channel Orange hebben we om het duidelijk en overzichtelijk te houden drie pakketten. Bij ons kun je al een animatie laten maken vanaf €1150,- per minuut. Uiteraard adviseren wij je graag welk pakket het meest geschikt is voor jouw doel.

Waarom kiezen voor Channel Orange?

Wij hebben ons productieproces efficiënt ingericht. Het doel? Duidelijkheid en het voorkomen van meerkosten. Wij presenteren de verhaallijn al tijdens het schetsen en niet pas bij een volledig uitgewerkt storyboard. Dit betekent dat eventuele wijzigingen nog eenvoudig door te voeren zijn. Ben je helemaal tevreden? Dan starten we pas met het uitwerken van het storyboard. Op deze manier loopt het proces geen vertraging op en kom jij niet voor onverwachte meerkosten te staan.

Waarom kiezen voor een animatie?

Kort gezegd; meer interesse en vertrouwen bij klanten. Bedrijven die animatievideo’s in hun marketingstrategie gebruiken, merken dat het percentage bezoekers dat tot een transactie overgaat (de conversie) wel met 85% kan stijgen. Een animatievideo vergroot het vertrouwen in een product of dienst in sommige gevallen met 52%. Googlebots waarderen websites met video’s hoger en dus trekt het meer bezoekers naar de website.

Hoe lang mag een animatie video duren?

Dat hangt helemaal af van het doel van je video. Gebruik je ‘de video als advertentie, dan is de minuut heilig. Zet je een animatievideo in als onderdeel van een e-learning, dan mag de video langer duren. We hebben inmiddels jarenlange ervaring met het maken van allerlei soorten animatievideo’s en kunnen je heel goed adviseren over welke lengte bij jouw specifieke video past. In het script werken we met een maximaal aantal woorden per minuut, zo weet je altijd dat de video binnen de gekozen tijd blijft.

Wat is de gemiddelde levertijd?

De gemiddelde levertijd is vier tot zes weken. Uiteraard is een kortere levertijd in overleg ook mogelijk. Uit ervaring weten we dat een doorlooptijd van vier tot zes weken de kwaliteit van de video ten goede komt. Daarnaast is het belangrijk dat er tijdig wordt gereageerd gedurende het project zodat de aandacht voor de productie bij beide partijen top of mind blijft.

Kan ik zelf een script aanleveren?

Jij kent je eigen bedrijf het best. We maken dan ook graag gebruik van deze kennis. Dus ja, het is bij ons mogelijk om zelf een script aan te leveren met een maximaal aantal woorden per minuut. De scriptschrijvers van Channel Orange kijken dan uiteraard ook naar het script om er zeker van te zijn dat de boodschap goed aansluit bij de video en het doel.

faq.png
martijn-2-channel-orange-min.jpeg

Vraag

offerte aan