Animatie studio

Channel Orange is specialist in het maken van 2D animatievideo’s. We maken jouw animatie op maat. Passend bij jouw visie. De mogelijkheden van een animatie laten maken zijn oneindig. Een video in de huisstijl van het bedrijf, de missie van jouw bedrijf helder uitgelegd, een animatie om nieuwe medewerkers te verwelkomen, de introductie van een nieuwe dienst of product, of naamsbekendheid via social media.

Gegarandeerd de beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland!

Wij maken jouw

animatie video

Met onze projectmanager neem je elke stap van de instructievideo tot in de kleinste details door. Vervolgens gaat de scriptschrijver aan het werk. Is het script helemaal perfect naar wens, dan begint het animeren. Wij nemen jou stap voor stap mee door het hele proces. Kwaliteit gegarandeerd.

Channel Orange - high res-8-min.jpg

Marnix

Projectmanager

Channel Orange - high res-6-min.jpg

Martijn

Accountmanager

Lina-min.jpg

Lina

Animator

miguel-channel-orange 2.png

Miguel

Grafisch vormgever

Veegestelde

vragen

Waar moet ik op letten bij het kiezen van de animatiestudio?

Allereerst is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het doel van de video. De video moet aansluiten bij de wensen van de kijker. Daarnaast is het belangrijk dat de animatiestudio de juiste expertise in huis heeft om een kwalitatief goede video neer te zetten. Denk hierbij aan scriptschrijvers, grafisch vormgevers en animatoren. Een team van experts levert doorgaans werk van betere kwaliteit dan een zelfstandige die alles zelf doet. Ook adviseren wij om strakke prijsafspraken te maken voordat de productie start. Let hierbij op de hoeveelheid ingebouwde feedbackrondes en wat je precies tijdens de verschillende opleverresultaten kunt aanpassen. Hiermee voorkom je meerkosten.

Waarom samenwerken met animatiestudio?

Je kan ervoor kiezen om de animatie te laten maken door een zzp’er die alles zelf doet. Maar naar onze mening worden de beste animatievideo’s gemaakt door een compleet team. Bij ons werkt dat als volgt. Allereerst bespreken we het project tot in detail zodat jouw wensen volledig duidelijk zijn. Vervolgens gaat onze projectmanager aan de slag. Die maakt een duidelijk concept waarmee onze scriptschrijver aan de slag gaat. Vervolgens werkt de grafisch vormgever de vormgeving van de video uit. We kiezen een voice-over die de boodschap goed overbrengt en bijpassende achtergrondmuziek. Als laatste gaan onze animatoren aan de slag om de animatie in elkaar te zetten.

Hoe vind ik de juiste animatie studio?

Er zijn in Nederland veel verschillende soorten animatiestudio’s. Een belangrijk onderdeel bij het maken van je keuze is het type animatievideo die de studio produceert. Whiteboard animaties zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor het uitleggen van lange stof, denk hierbij aan onderdelen van de lesstof tijdens een college. 3D animaties zijn daarentegen weer extra geschikt voor korte productvideo’s. In het bedrijfsleven zijn 2D animaties het meest gangbaar. Wil jij een marketing video of een video voor interne communicatie? Dan is de prijs-kwaliteit verhouding van een 2D animatie het interessants. Zoek dan een studio die hierin gespecialiseerd is. Let bij je keuze ook op de diversiteit in stijlen in het portfolio. Om zeker te weten dat de video ook betaalbaar is, kan je het beste kijken naar het personeelsbestand van het bedrijf. Over het algemeen rekenen de grootste studio’s ook wat hogere prijzen. Aan de andere kant is een zzp’er die alles alleen doet snel wat goedkoper. Voor een ideale prijs-kwaliteit verhouding kan je het beste kijken naar de iets kleinere studio’s. Deze hebben genoeg expertise in huis maar vragen minder dan de grote animatiestudio’s.

Wat is een animatiestudio?

Een animatiestudio is een bedrijf dat geanimeerde media produceert. Animatievideo’s dus. Een animatie bestaat uit stilstaande bewegingen die na elkaar worden afgespeeld. Hierdoor wordt de illusie gewekt dat de objecten of karakters bewegen. Een animatiestudio maakt de video van a tot z. Zo wordt er eerst gekeken naar de boodschap, vervolgens wordt er een script getekend, dan wordt er een storyboard ontwikkeld met een verhaallijn en ontwerpen. Als laatste worden de ontwerpen geanimeerd.

faq.png
martijn-2-channel-orange-min.jpeg

Vraag

offerte aan